148 - Kriteria Asas Halal Haram Makanan

Kriteria Asas Halal Haram Makananhttp://fiqh-sunnah.blogspot.com/Pengertian MakananAl-ath’imah adalah bentuk jama’ dan kata tha’aam, maknanya adalah sesuatu yang dimakan dan dicerna, sama ada ia berupa makanan asas atau yang selainnya.Secara dasarnya semua makanan adalah halal, melainkan yang telah dijelaskan melalui nash/dalil bahawa makanan tersebut haram. Allah Subhanahu wa Ta’ala berfirman:“
Anda baru saja membaca artikel yang berkategori Makanan dengan judul 148 - Kriteria Asas Halal Haram Makanan. Anda bisa bookmark halaman ini dengan URL http://almazini.blogspot.com/2009/03/148-kriteria-asas-halal-haram-makanan.html. Terima kasih!
Ditulis oleh: askun klopoka - Rabu, 04 Maret 2009

Belum ada komentar untuk "148 - Kriteria Asas Halal Haram Makanan"

Poskan Komentar